Ma apucasem sa scriu in introducere ca biscuitii acestia impreuna cu acestia si acestia se numara printre preferatii mei. Dar apoi mi-au cazut ochii pe nachos si pe snackurile boliviene, mai sunt si covrigeii mamei si inca cel putin doua retete de crantanele, care imi plac la nebunie si care asteapta sa fie publicate... Cum, cum pot sa aleg?!
Biscuitii sarati din faina de secara au venit la mine de aici.
Ingrediente:
- 230g fulgi de secara
- 50g seminte floarea soarelui
- 40g seminte de mac
- 30g seminte de in
- 60g seminte de susan
- 20g miere
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita ierburi de Provence
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita patrunjel
- 1/2 lingurita sare
- 30 ml ulei de masline
- 170 ml apa
Se amesteca fulgii de secara, semintele si condimentele, apoi se macina la rasnita electrica. Intr-un bol se amesteca toate ingredientele si se framanta cu mana un aluat omogen. Se acopera cu o folie alimentara si se da la rece pentru cel putin o ora si maxim o saptamana.
Aluatul se intinde apoi in foi cat mai subtiri si se decupeaza biscuitii de forma dorita.
Biscuitii se coc in cuptorul preincalzit (160°C) timp de 20-25 minute sau pana cand se rumenesc si sunt tari la atingere.
Crantanelele se lasa la racit, apoi se servesc cu pofta. Se pastreaza in cutii ermetice.
Sa ne fie de bine!
Comentarii