Dragoste la prima degustare... Asta am patit eu dupa ce am gustat "saratelele" aduse de Mr.Green Foot de la colegul lui bolivian. Din fericire nu a trebuit sa astept prea mult pana sa pot pregati eu insami cuñapé dupa reteta colegului lui Mr.Green Foot.
Ingrediente:
- 1 ceasca faina de tapioca
- 2,5 cesti cascaval ras (Emmentarel, gouda, mozarella, etc)
- 1 ou
- 1 lingurita praf de copt
- ~1 lingura lapte
Cuptorul se preincalzeste la 150°C.
Intr-un vas se amesteca cascavul ras, faina de tapioca si praful de copt. Daca cascavul nu este sarat, adaugati si putina sare. Se adauga apoi oul batut ca pentru omleta si o lingura lapte. Se framanta cu mana pana rezulta un aluat elastic. Daca e nevoie mai adaugati putin lapte - cu zgarcenie insa, pentru ca aluatul nu are nevoie de mult lichid.
Se formeaza cu mana bilute de aluat si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati cativa centimetri intre bile deoarece la coacere se vor aplatiza. Se dau la cuptor pentru 20 minute.
Comentarii