Cuñapé - Snackuri boliviene


Dragoste la prima degustare... Asta am patit eu dupa ce am gustat "saratelele" aduse de Mr.Green Foot de la colegul lui bolivian. Din fericire nu a trebuit sa astept prea mult pana sa pot pregati eu insami cuñapé dupa reteta colegului lui Mr.Green Foot.





Ingrediente:
  • 1 ceasca faina de tapioca
  • 2,5 cesti cascaval ras (Emmentarel, gouda, mozarella, etc)
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • ~1 lingura lapte

Cuptorul se preincalzeste la 150°C.

Intr-un vas se amesteca cascavul ras, faina de tapioca si praful de copt. Daca cascavul nu este sarat, adaugati si putina sare. Se adauga apoi oul batut ca pentru omleta si o lingura lapte. Se framanta cu mana pana rezulta un aluat elastic. Daca e nevoie mai adaugati putin lapte - cu zgarcenie insa, pentru ca aluatul nu are nevoie de mult lichid.

Se formeaza cu mana bilute de aluat si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati cativa centimetri intre bile deoarece la coacere se vor aplatiza. Se dau la cuptor pentru 20 minute.


Comentarii