Saratelele copilariei, pline de povesti si amintiri. Ce mai radeam cu colegii cand mancam "gaurile de covrig".
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 200 g unt
- 2 linguri mari de untură de porc
- 350 g brânză
- 1 ou
- 1 lingură sare
- 1 lingură chimion
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 /2 linguriță praf de copt
- 300 ml smântână
Făina cu sare, bicarbonat, praf de copt si chimion se amestecă bine, bine, după care se adaugă restul ingredientelor. Dacă coca e prea tare, se mai poate adăuga smântână (1-2 linguri) . Se obține o cocă normală, apoi se pune o folie peste și se lasă o oră. Se intinde aluatul intr-o foaie de 5 mm grosime si se taie cu forma de covrigi. Covrigii se pun in tava tapetată cu hârtie de copt. Optional se poate rade cascaval si presara seminte de sesam peste covrigi.
Observati gaurile de covrig? :D
Se dau la cuptorul preincalzit la 180°C pana se rumenesc.
Mersi M&T pentru reteta si pentru portia extra :*.
Sa ne fie de bine!
Comentarii