Nachos (crantanele)

De cand Sonnenschein a descoperit pufuletii si grisinele din comert, incerc sa o ademenesc cu crantanele facute in casa. Uneori am succes, de multe ori insa nu le accepta. Asta e, eu incerc in continuare!

Reteta de azi este o alta reteta marca my baby food. Una din retetele mele preferate, asta si datorita distractiei de care am avut parte cu Sonnenschein. 


Ingrediente:

  • 100g faina tip 550
  • 100g faina de porumb
  • 60 ml ulei de masline
  • 85 ml apa
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita sare
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen, nelipicios.


Aluatul se intinde cat mai subtire pe o foaie de copt. Se decupeaza formele dorite. 


Aluatul se transfera impreuna cu foaia de copt in tava. Se coc la 180° timp de 10-15 minute (pana devin aurii, atentie sa nu se arda!) 


Se savureaza ca atare sau alaturi de diferite creme. 

Comentarii