Sonnenschein adora orezul, asa ca am mers la sigur cu un risotto preparat dupa reteta aceasta.
- 210g orez rotund (nu de sarmale sau basmati!)
- 2 morcovi mari
- 1 ceapa mica
- 30ml apa + 2 linguri zeama de lamaie
- 500ml supa fierbinte sau apa
- 30g unt
- 1 lingura branza proaspata de capra
- Ulei
- Sare, piper
Morcovii taiati rondele se fierb in 500 ml apa cu sare si condimente la alegere (cimbru, patrunjel). Morcovii fierti se piseaza cu furculita.
Intr-o cratita se incinge putin ulei si 10g unt si se adauga ceapa tocata marunt. Cand ceapa se inmoaie se adauga orezul, se amesteca si se tine pe foc 1-2 minute. Se adauga apoi 30 ml apa si 2 linguri zeama de lamaie. Cand apa s-a evaporat se adauga morcovii pisati, se omogenizeaza si se adauga treptat apa fierbinte in care au fiert morcovii - apa se adauga polonic cu polonic, abia dupa ce orezul a absorbit toata apa. Cand orezul este fiert, cu o consistenta crocanta, se ia de pe foc. Se adauga 20g unt si se amesteca. Daca orezul se serveste ca garnitura se potriveste de sare, altfel se adauga branza de capra si optional parmezan si se omogenizeaza.
Se serveste imediat - Sonnenschein ca risotto, noi ca garnitura la un somon facut la tigaie cu ulei de masline, usturoi, condimente si zeama de lamaie.
Pofta buna!
Comentarii