Orez cu spanac (orez verde)

Ne place foarte mult orezul verde. De fapt, ce vorbesc, Sonnenschein il adora! 


Ingrediente:

  • 1/2 pahar orez
  • 1 pahar apa
  • 1 ceapa mica
  • 3-4 cuburi spanac congelat, tocat marunt
  • 1 cub unt (ca. 10-15g)
  • Ulei 
  • 3 linguri rase parmezan
  • Sare, piper
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Cand se inmoaie, se adauga orezul spalat in mai multe ape si se amesteca cu ceapa. Se stinge cu apa (2x cantitatea de orez), se pune capacul si se fierbe la foc potrivit timp de 5 minute, pana se evapora apa. In tot acest timp nu se ridica capacul. 

Se ia de pe foc si se adauga untul, parmezanul si spanacul congelat. Se amesteca energic, pana cand spanacul se decongeleaza. Se condimenteaza cu sare si piper. 

Se serveste imediat - noi alaturi de pastrav afumat si salata. 


Pofta buna! 

Comentarii