Ne plac orezurile colorate: dupa ce mai mult de un an orezurile verzi au tronat in farfuriile noastre, acum e randul orezului galben sa fie vedeta.
Ingrediente:
- 1/2 pahar orez
- 1 1/2 apa
- 1 dovleac (< 1 kg)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 cub unt (ca. 15g)
- 50ml lapte
- Ulei
- 1/4 lingurita turmeric
- Sare
Cuptorul se preincalzeste la 180°C. Dovleacul se taie in jumatate de-a lungul si se curata de samburi. Se sareaza un pic si se da la cuptor timp de 50 minute. Dupa racire, dovleacul se curata de coaja si se paseaza cu furculita.
Ceapa si morcovul se taie marunt si se calesc in putin ulei incins. Se adauga orezul si piureul de dovleac, se amesteca si se toarna apa de 3 ori cantitatea de orez (folositi acelasi pahar la masuratoare). Se pune capacul si se fierbe la foc potrivit timp de 5 minute, pana se evapora apa. In tot acest timp nu se ridica capacul.
Se ia de pe foc si se adauga unt, lapte, turmeric si sare dupa gust. Se amesteca energic si se serveste imediat.
Pofta buna!
Comentarii