Tagliatelle cu legume coapte la cuptor (guest post by L.)

 In ultima vreme poftesc tare la paste, dar in acelasi timp sunt si satula de bolognese sau carbonara. Asa ca imediat ce am vazut portia apetisanta de tagliatelle cu legume coapte, am cerut urgent reteta de la L.


Ingrediente:
  • Tagliatelle 
  • Dovlecei
  • Vinete
  • Sos soia
  • Ulei de rapita 
  • Ulei de masline
  • Piper
Se spala legumele cu coaja. Taiem dovleceii in bucati potrivite, vinetele in rondele groase, le asezam pe tava plata si le stropim cu ulei de masline. Se coc la cuptor (180°C) pana cand sunt gata legumele, circa 40 minute. Dupa 20 minute, legumele se intorc si pe cealalta parte. 

Vinetele se decojesc, apoi vinetele si dovleceii se taie in cuburi mai mari. 

Intre timp se fierb tagliatellele in apa cu sare. Cand sunt gata pastele, adaugam legumele, uleiul de rapita, piperul si soia dupa gust. Amestecam usor - legumele se vor destrama, dar se imbiba pastele in sosul dulce. 

Pofta buna! 


Comentarii