Dupa reteta parintilor mei.
Ingrediente:
- 300g carne tocata (amestec porc si vita)
- 600 ml sos de rosii (pasata)
- 1 morcov
- 1 ardei capia
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita cacao
- 1/4 lingurita scortisoara
- Patrunjel, cimbru, maioran sau maghiran
- Patrunjel proaspat (optional)
- Sare, piper
- Ulei
- Spaghete
Ceapa si usturoiul se taie marunt. Se calesc in putin ulei. Se adauga morcovul si ardeiul capia maruntit, apoi carnea. Se amesteca mereu, astfel incat carnea sa se desfaca, sa nu ramana bucati mari de carne. Cand carnea s-a prajit cat de cat se adauga sosul de rosii si condimentele: piper, o lingurita zahar, o lingurita sare, cimbru, maghiran, patrunjel cam cate o jumate de lingurita. Se pune capacul si se fierbe la foc potrivit pana morcovul, ceapa si carnea sunt facute (cam 20 minute dureaza, cred). Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. La final se adauga cacao si scortisoara, se amesteca si se mai da un clocot.
Intre timp pastele spaghetti se fierb in apa cu sare conform instructiunilor. Mai amesteci si acolo ca sa nu se lipeasca pastele intre ele sau de oala.
Se scurg pastele de apa, se pun in farfurie, deasupra sos si peste se presara putina branza maruntita si, optional, patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Comentarii