Tarta buna, combinatie interesanta, nu foarte dulce. Iar crema... foarte, foarte buna crema - eu si Mr. GreenFoot ne-am batut pe bol sa il curatam.
Aici gasiti sursa de inspiratie si varianta vegana a retetei.
Ingrediente:
- Aluat foietaj*
- 300g ricotta
- 200g cirese
- 2 lingurite cu varf unt de migdale
- 1 lingurita amidon de porumb
- 3 linguri zahar pudra
- 1/2 lingurite pudra de vanilie
- 1 praf de sare
- Unt
- Semolina
*am folosit aluat foietaj, facut dupa reteta aceasta. Pentru papilele mele s-ar fi potrivit insa mai bine un aluat de tarta sau un aluat de placinta.
Cuptorul se preincalzeste la 160°C. O tava de placinta cu diametrul 20 cm se unge din belsug cu unt si se presara un pic de faina sau semolina.
Ciresele de decongeleaza daca e cazul, se curata de samburi si se scurg de zeama lasata. Aluatul se decongeleaza la frigider (daca utilizati aluat congelat). Indiferent de tipul aluatului utilizat, acesta se da la rece 30 minute inainte de utilizare.
Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru crema - ricotta, zaharul, amidonul, untul de migdale, vanilia si sarea. Iummi iummi crema si are o consistenta super!
Aluatul se intinde cat de subtire se poate, ideal rotund. Se transfera in tava si se taie partea care trece de marginea tavii. Peste aluat se toarna crema si se niveleaza. Se adauga ciresele, apasandu-le usor in crema. Din marginile de aluat se taie fasii cat mai lungi si se aseaza peste tarta, incercand pe cat posibil sa o facem sa arate ca un american pie. :D
Se da la cuptor timp de 50 minute, apoi se stinge cuptorul si se mai lasa o jumatate de ora in cuptor. Tarta se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Optional se presara cu zahar pudra sau faina de cocos.
Sa bucatarim cu drag!
Comentarii