Pui cu legume la cuptor (cand nevoia te invata)

 Blatul pentru tortul surpriza era deja in cuptor de vreo 5 minute si vasele erau spalate. Cum nu aveam nimic pregatit pentru pranz, mi-am spus sa ma folosesc de (ocazie) cuptorul deja preincalzit. Am pus mana pe niste pulpe de pui si fasole din congelator, am verificat ce legume mai aveam la indemana, am adunat totul rapid intr-o tava si... s-a intamplat mancarea de mai jos.


Ingrediente:
  • Pulpe de pui (congelat) 
  • Cartofi noi/mici
  • Ardei
  • Telina
  • Morcovi
  • Fasole verde (congelat) 
  • Condiment Golden Milk
  • Sare
  • Cimbru
  • Ulei
Cuptorul se preincalzeste la 175°C. 
Cartofii se spala bine, ardeii se taie felii, morcovii si telina rondele. Carnea si legumele congelate NU se decongeleaza inainte de utilizare. 

Intr-o tava se aseaza carnea si legumele, se condimenteaza cu mix de condimente Golden Milk, cimbru si sare. Se stropeste cu un pic de ulei si se toarna o cana de apa (200 ml). 

Se da la cuptorul preincalzit. Dupa o jumatate de ora pulpele de pui se desprind una de cealalta cu ajutorul unei linguri, iar legumele se amesteca. Mancarea e gata in aproximativ o ora - cand carnea si legumele s-au rumenit. Cam asa arata tava mea:

No gata cu vorba, hai la masa si pofta buna!









Comentarii