Sonnenschein si-a dorit un tort surpriza* de ziua ei: sa nu fie prezenta cand il fac, sa nu stie ce contine si cum arata, deci sa fie surpriza. Dar eu il decorez, mama! Tu sa ma chemi cand e gata.
*si ce tort surpriza a fost si pentru mine! Ma pornisem cu ideea unui tort rulada si din greseala in esec am obtinut un fel de tort padurea neagra.
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri faina 000
- 1 lingura cacao
Ingrediente crema:
- 250g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
- 100g lapte condensat indulcit
- 1 lingura miere
- 5g gelatina
- 1 lingurita pudra de vanilie
Extra:
- 6 linguri compot de cirese sau visine
- Visine congelate
Ingredientele sunt pentru o tava de marimea 30x22 cm.
Pregatire pandispan:
Cuptorul se preincalzeste la 175° C. Tava se tapeteaza cu hartie de copt.
Albusurile si zaharul se bat spuma tare. Se adauga apoi galbenusurile si se incorporeaza incet, cu miscari lente, ca sa nu se lase spuma. Se adauga faina cernuta si cacao, amestecand usor pana la omogenizare. Aluatul se toarna in tava pregatita in prealabil, se niveleaza si se coace timp de 15 minute in cuptorul preincalzit. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se elimina hartia de copt, iar pandispanul se taie de-a lungul in doua parti egale.
Pregatire crema:
Din smantana se bate o frisca teapana.
Gelatina se hidrateaza in putina apa timp de 10 minute, apoi se topeste pe baie de aburi. Gelatina se amesteca intai cu o lingura de mascarpone, apoi dupa omogenizare se adauga restul de mascarpone, laptele condensat, mierea si pudra de vanilie. La final se amesteca cu frisca. Crema se tine la frigider o jumatate de ora inainte de utilizare.
Asamblare tort:
Visinele congelate se decongeleaza si se scurg de surplusul de suc. Un blat se monteaza pe platoul de servire si se insiropeaza cu 3 linguri de compot. Peste blat se intinde 2/3 din crema, apoi se pun visinile. Se pune urmatoarea foaie de blat apasand usor. Se insiropeaza si acesta, apoi se intinde restul de crema.
Tortul se tine la rece cel putin o ora si se decoreaza chiar inainte de servire.
Recomand acest tort: nu este mult de lucru la el, este foarte bun la gust si cu un pic de timp si rabdare poate sa fie un tort aniversar foarte aratos.
Alles Gute zum Geburtstag mein Sonnenschein! ❤️☀️
Comentarii