Salata de cartofi cu maioneza (II)

 Asa cum o face mama. Mai e nevoie sa spun ca pentru mine salata aceasta de cartofi inseamna gustul copilariei si ca e un comfort food?


Ingrediente:

  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 3 castraveti murati
  • 3 oua
  • 1 lingurita mustar
  • ~150 ml ulei de floarea soarelui
  • Sare, piper
Ca sa nu ma incarc cu munca in bucatarie, am impartit treaba pe 2 zile.

Ziua 1
Cartofii si morcovii se fierb in apa cu putina sare. Separat se fierb doua oua tari.

Apa in care au fiert legumele se foloseste la o ciorba sau se congeleaza in pungi de cuburi de gheata pentru o utilizare ulterioara.

Ziua 2
Legumele, castravetii murati si albusurile de la ouale fierte se tai cubulete. Albusul de la oul crud se prajeste in putin ulei si, la fel, se taie bucatele. Din cele trei galbenusuri (2 uscate + unul crud), ulei si mustar se pregateste o maioneza dupa reteta de aici.

Se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.


Aici gasiti si o alta varianta de salata de cartofi cu maioneza. 

Pofta buna! 

Comentarii