Renumita salata de boeuf in adaptarea mamei lui Mr.Green Foot.
Ingrediente:
- 2 cartofi potriviti ca marime
- 5 morcovi nu exagerat de mari
- 1/2 piept de pui
- 1 gogosar murat (varianta dulce-acrisoara)
- 1 ou
- 2 lingurite mustar clasic
- ~150 ml ulei
- sare, piper
Din galbenusul de ou, mustar si ulei se prepara o maioneza (vezi reteta aici). Albusul de ou se prajeste in putin ulei apoi se toaca marunt. Muratura se taie cubulete. Cartofii, morcovii si carnea de pui se pun la fiert in apa cu sare.Se scurg de zeama, apoi se taie cuburi mici si se lasa sa se raceasca complet.
Se amesteca toate ingredientele si se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se consuma ca fel principal sau ca garnitura langa carnati prajiti sau snitel.
Si un pont de la mine: nu aruncati zeama in care au fiert legumele si carnea! Folositi-o in loc de apa la o supa de pui cu galuste sau cu conopida.
Inca un pont: Nu vreti sa faceti supa chiar acum sau aveti deja o supa in frigider? Sa nu aruncati zeama! Congelati-o sub forma de cuburi si folositi-o la urmatoarea supa.
Sa va fie de bine!
Comentarii