Maioneza cu ou crud si ou fiert (gusturile copilariei)

 Imi place foarte, foarte mult maioneza preparata astfel. As fi in stare sa o mananc cu lingurita, noroc ca reusesc sa ma controlez!

Dupa reteta mamei. 

Ingrediente:

  • 2 galbenusuri de oua fierte tari
  • 1 galbenus crud
  • 1 lingurita mustar clasic
  • ~150 ml ulei de floarea soarelui / orice ulei cu gust neutru
  • 1/2 lingurita sare
Galbenusurile fierte se maruntesc cu furculita. Se adauga galbenusul crud si mustarul, si se omogenizeaza. 


Se incorporeaza putin cate putin uleiul, la inceput se pune cate o lingura, apoi se poate pune si mai mult. Atentie insa, nu adaugati ulei pana cand cel anterior adaugat nu s-a incorporat in intregime. La final se potriveste de sare.


Aici aveti si reteta maionezei din ou crud - se face mult mai repede decat maioneza din ou crud si ou fiert, dar pierde la gust si textura in fata acesteia din urma. 



Comentarii