Pui cu gulie (usor, rapid, de efect)

 Gulia este o mai veche dragoste de-a mea - gustul usor dulceag, aroma ei specifica o face perfecta atat in ciorbe, supe sau tocanite cat si ca regina in farfurii.


Ingrediente:
  • 6 pulpe de pui fara os*
  • 2 gulii
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 1/2 lingurita turmeric 
  • 1/2 lingurita sare
  • Piper
  • Ulei
* daca folositi pulpe congelate, acestea NU se decongeleaza inainte de utilizare. 

Ceapa se toaca marunt, morcovul si guliile se taie cuburi. 

Intr-o oala se incinge putin ulei. Se adauga ceapa, morcovul, gulia si turmericul si se soteaza cateva minute, amestecand din cand in cand. Se adauga apoi pulpele de pui, sarea si apa cat sa acopere legumele si carnea (sau doar legumele, daca aveti bulgare congelat de carne). Se fierbe la foc rapid, timp de 40 minute, amestecand uneori si adaugand putina apa cand este necesar. La final se adauga amidonul de porumb, smantana si se mai lasa pe foc cateva minute. Se potriveste de sare si piper proaspat macinat. 

Se serveste imediat cu cartofi fierti in apa cu sare si se orneaza cu patrunjel proaspat. 

Pofta buna! 




Comentarii