Imi plac mult ciorbele cu multe legume. Ador leusteanul, pentru ca imi aduce aminte de parinti si copilarie. Iubesc ciorba aceasta pentru ca e balsam pentru burta si sufletul meu.
Ingrediente:
- 1 rasol vita cu os
- 1 ceapa
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei capia rosuu
- 3 morcovi
- 1 gulie
- 1/2 telina mica
- 200 ml rosii cuburi decojite in suc de rosii proaspete (conserva)
- 1 foaie de dafin
- Frunze de telina (proaspete daca e posibil)
- Frunze de leustean (proaspete daca e posibil)
- Sare, piper
- Ulei
Gulia se taie bucati mari, restul legumelor se taie cubulete, ceapa se toaca marunt, frunzele de telina se maruntesc.
Se incinge uleiul si se calesc ardeii, ceapa si o mana de morcovi. Se adauga rasolul de vita, foia de dafin, cateva boabe de piper si frunzele de telina. Imediat se toarna apa.
Se fierbe la foc mic timp de 3-4-5 ore, pana cand carnea se desprinde de pe os. Se adauga apoi legumele, rosiile cuburi, piper macinat si o lingurita de sare. Se mai fierbe inca 20 minute, apoi se adauga leusteanul tocat marunt si ciorba se ia de pe foc. Se potriveste de sare si piper.
Ce buna e! Pofta buna!
Comentarii