Miel la cuptor (condimente grecesti)

 Initial am vrut sa gatesc mielul dupa reteta aceasta, folosind insa condimentele cumparate intr-o vacanta in Grecia. Apoi am vazut reteta de pe eticheta, si, culmea, aveam tot ce imi trebuia, asa ca am facut bunatatea de mai jos. Nu ma asteptam sa iasa asa bun, ne-am lins cu totii pe degete!


Ingrediente:

  • Miel portionat (pulpa si coaste) 
  • Cartofi noi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 cepe verzi
  • 3 lingurite mix condiment pentru miel (oregano, coriandru, cimbru, piper, usturoi) 
  • 150 ml vin alb
  • 150 ml ulei 
  • 1 lamaie cu coaja netratata 
  • 300 ml apa
  • Sare
Cartofii se spala bine si se taie jumatati. 

Intr-un bol se amesteca condimentele pentru miel cu vinul, uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie, 3-4 catei de usturoi dati pe razatoarea mica, ceapa verde taiata bucati mari, sarea (cam 2 lingurite rase) si apa. Bucatile de miel se trec prin acest amestec, apoi se aseaza in tava in care se vor coace si peste ele se toarna amestecul ramas. Se pun cartofii printre bucatile de carne. Se lasa sa se marineze timp de 2-3 ore la temperatura camerei. 

Se coace la cuptorul preincalzit la 180°C - 200°C. Din cand in cand bucatile de carne se stropesc cu zeama din tava si se intorc si pe partea cealalta. E gata cand carnea se desprinde de pe os, dupa aproximativ o ora jumatate. 

Noi am servit cu salata verde si paine pentru zeama. O bunatate, oare v-am zis asta deja? 

Pofta buna! 



Comentarii