Burta de porc la cuptor (guest post by C. )

 Si lui Mr. Green Foot ii place in bucatarie. Mereu reuseste sa ma surprinda cu cate o combinatie. 

Poza si farfuria imi apartin, reteta e spusa de Mr. Green Foot. 

Ingrediente:

  • ~400g burta de porc
  • Vin alb demisec 
  • Usturoi
  • Rozmarin
  • Condiment Golden Milk
  • Sare, piper
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1/4 telina
  • 2-3 cartofi
  • Ulei
Carnea se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin si condiment Golden Milk, se impaneaza cu usturoi. Se marineaza in amestec de vin, ulei, un pic de apa la frigider timp de 24 de ore.

Carnea se pune in mijlocul unei tavi. De jur imprejur se imprastie legumele taiate bucati. Acestea se sareaza si pipereaza. Peste legume se toarna zeama in care s-a marinat carnea.

Se da la cuptorul preincalzit (180°C) pana cand carnea e facuta. Din cand in cand carnea se mai stropeste cu zeama din tava.

Se serveste fierbinte cu castraveti murati. 

Pofta buna!


Comentarii