Dovleac la cuptor (culori de toamna in miezul iernii)

 Pe la sfarsitul toamnei cumpar mai multi dovleci, pe care ii aliniez frumos intr-un loc uscat, departe de surse de caldura. Se pastreaza foarte bine, chiar si pana in vara urmatoare. Si ce bine pica cate un dovleac copt in timpul iernii! 


Ingrediente:

O tava se tapeteaza cu hartie de copt, cuptorul se preincalzeste la 180°C.

Dovleacul se spala si se usuca cu un servet de hartie. Se taie in jumatate (de-a lungul) si se curata de seminte si filamente. Se taie apoi de-a latul in felii de 1-3 cm latime. Feliile de dovleac se aseaza in tava pregatita, apoi se asezoneaza cu condimentele preferate. Varianta mea preferata e neaparat cu sare proaspat macinata si un pic de scortisoara sau, in ultima vreme, cu 1-2 lingurite de condiment Golden Milk. 

Dovleacul se coace timp de 1-2 ore, pana cand miezul este moale si cremos (testati cu furculita). 

Se savureaza ca atare sau in diverse prajituri si mancaruri. 

* Pont: coaceti dovleacul taiat in 2 jumatati, scobiti apoi miezul cu lingura, pisati cu furculita si dupa racire bagati in pungi si la congelator. A se utiliza in maxim 3 luni. 

Pofta buna! 


Comentarii