Aveam (iarasi) carne tocata si niciun chef de chiftelute sau de ciorba de perisoare. Am dat pe net o cautare rapida, mai mult de plictiseala pentru ca prea mari sperante nu aveam ca voi gasi ceva pe gustul meu, si... am dat de minunatia aceasta. Bine, Ama ii zice ciorba, eu o dau cu supa, dar egal - este delicioasa!
Ingrediente:
- 250g carne tocata (mix porc si vita)
- 1 ceapa
- 3 ardei capia copti
- 1/4 varza mica
- 1 cartof
- 2 morcovi
- 2 catei de usturoi
- 1 conserva de rosii bucati in sos de tomate (400ml)
- 1/2 lingura cimbru
- 1/2 lingurita oregano
- Sare, piper
- Ulei
- (optional) 300 ml zeama in care au fiert morcovii si cartofii pentru salata de cartofi cu maioneza
Ceapa se toaca marunt, varza se taie fideluta, ardeii copti se taie fasii, morcovii rondele si cartoful cuburi.
Intr-o oala se incinge putin ulei, se caleste usor ceapa, apoi se adauga carnea tocata, o lingurita de sare si piper dupa gust. Se gateste carnea la foc mic, amestecand ca sa se desfaca guguloaiele de carne. Cand carnea a prins culoare se adauga ardeiul capia copt, restul de legume si verdeturile uscate. Se amesteca si se mai calesc laolalta timp de 5 minute. Se adauga rosiile in sos de tomate si zeama de legume sau apa. Se mai completeaza cu apa pana se ajunge la consistenta unei tocanite cu zeama multa.
Se fierbe la foc mic pana cand legumele sunt fierte (maxim 30 minute). La final se adauga usturoiul dat pe razatoarea mica si se potriveste de sare si piper.
Se serveste fierbinte.
Pofta buna!
Comentarii