Naut crocant (alt fel de crantanea)

 Pentru seara de filme din cel mai lung weekend 2024 am vrut sa mai schimb crantanelele obisnuite (popcorn, nuci, seminte, mere) si am testat reteta aceasta. O sa mai repet figura!


Ingrediente:
  • 400g naut fiert
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 lingurita boia
  • 2 lingurite mix verdeturi uscate (cimbru, oregano, rozmarin) 
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline
Cuptorul se preincalzeste la 200°C. O tava se tapeteaza cu hartie de copt. 

Nautul se trece printr-un jet de apa, se scurge de apa si se usuca cat de bine se poate cu ajutorul unor sevete de hartie. Intr-un bol se amesteca uleiul si condimentele. Se adauga nautul, apoi se amesteca usor pana cand fiecare bob este acoperit de condimente. Se varsa in tava, iar boabele de naut se aranjeaza cu o lingura astfel incat sa nu se suprapuna. 

Se coc la cuptor timp de 60 minute sau pana cand nautul s-a rumenit. 

Se lasa sa se raceasca, apoi se rontaie cu pofta la film. 


Si pentru ca am considerat ca as fi irosit energie sa aprind cuptorul doar pentru o mana de naut, am pregatit rapid si o super prajitura de mere (in care am adaugat si gutuia ofilita de o mai aveam). S-au copt frumusel impreuna, umar la umar, naut si prajitura. Iummy! 

Pofta la rontait! 



Comentarii