Mai simplu de atat nu se poate! Cu cat sta mai mult la frigider, cu atat e mai buna si mai usor de taiat felii. La mine prajitura nu a ajuns niciodata in stadiul acesta, de felii adica. Am savurat-o direct din tava cu lingurita.
Sursa de inspiratie de aici.
Ingrediente (pt o tava de 15x22 cm):
- 1 ceasca faina
- 1 ceasca zahar
- 1 ceasca amestec de gris + fulgi de cocos
- 4 mere medii
- 100g unt
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura scortisoara ceylon sau 1/2 lingura scortisoara cassia
- Stafide (optional)
Cuptorul se preincalzeste la 180°. Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate, mai putin scortisoara. Merele se decojesc si se rad pe razatoarea mare. Peste merele rase se adauga scortisoara si optional stafide. Atentie, merele nu se scurg de zeama!
In tava se pune amestecul uscat, astfel incat sa fie un strat cam de jumatate centimetru ( nu mai mult). Se niveleaza cu lingura. Se adauga toata cantitatea de mar, cu zeama cu tot. Se niveleaza. Se adauga restul* de amestec uscat intr-un strat de jumatate centimetru si se niveleaza. Deasupra se imprastie untul, ras sau taiat felii subtiri. Daca merele nu au fost prea zemoase, se poate turna un pic de lapte.
Prajitura se da la cuptor pentru circa 40-50 minute sau pana se rumeneste deasupra.
*amestecul ramas se poate pastra intr-un borcan pana data viitoare cand veti reface prajitura.
** confirm SIGHI praful de copt si derivate le de grau sunt grupa 1, restul ingredientelor grupa 0. Prajitura este foarte bine tolerata de noi.
Comentarii