Tarta crocanta (buna la bere si apa minerala)

...dar si pentru pachetelul de la scoala. Sonnenschein ceruse pizza pentru pachetel, dar cum pusesem de mult timp ochii pe reteta Laurei si cautam doar momentul potrivit si motivul ca sa o prepar, am pregatit tarta crocanta. Iar lui Sonnenschein i-am spus ca am facut pizza cu capac - ca sa nu se murdareasca pe degete. :D

Noi nu am apucat sa testam cu bere, dar merge excelent cu apa minerala - tarta crocanta a intrat direct in topul crantanelelor preferate. 


Ingrediente:
  • 150g faina de grau 000
  • 100g faina de grau integrala
  • 4g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 ml apa calduta
  • Felii cascaval
  • Felii de sunca*
  • 2 lingurite de ketchup dulce
  • Amestec de rosii si busuioc deshidratat
  • Ulei de masline
  • Sare grunjoasa 
*recomand sa folositi o sunca fara E-uri - cum ar fi Szekely Falat, sunca Piticel de la Lidl, unele mezeluri marca Sissi. Atentie, mezelurile bio contin de cele mai multe ori conservanti! 

Intr-un bol incapator se cerne faina, in mijloc se toarna drojdia frecata cu zahar si diluata cu 125 ml apa calduta. Se amesteca intai cu lingura, apoi se framanta cu mana pana cand rezulta un aluat cat de cat omogen. Se adauga sarea si daca este necesar inca 25ml apa calduta. Se framanta in continuare pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Aluatul se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul (aproximativ o ora). 

Aluatul se imparte in doua parti egale. Fiecare bucata de aluat se intinde pe masa usor infainata intr-o foaie de 5 mm grosime. 

O foaie se transfera in tava tapetata cu hartie de copt. Peste aluat se intind feliile de cascaval, feliile de sunca, apoi sunca se vopseste cu un pic de ketchup. Peste umplutura se transfera a doua foaie de aluat, iar marginile foilor se sigilizeaza usor, fara a insistat cu presiunea. 

Tarta se taie in patratele cu ajutorul unui cutit de pizza. Patratele raman unite, nu se desprind una de cealalta. Tarta se unge cu ulei de masline, iar deasupra se presara amestecul de rosii si usturoi deshidratat si un pic de sare grunjoasa. 

Se da la cuptorul preincalzit (200°C) timp de 20 minute sau pana cand se rumeneste uniform. 

Se scoate din cuptor si imediat se mai trece inca o data cutitul de pizza printre patratele pentru a le desface. 

Patratelele de tarta crocanta se transfera pe un platou si se servesc cu pofta.


Sa ne fie de bine! 


Comentarii