Tarta crocanta (buna la bere si apa minerala)

...dar si pentru pachetelul de la scoala. Sonnenschein ceruse pizza pentru pachetel, dar cum pusesem de mult timp ochii pe reteta Laurei si cautam doar momentul potrivit si motivul ca sa o prepar, am pregatit tarta crocanta. Iar lui Sonnenschein i-am spus ca am facut pizza cu capac - ca sa nu se murdareasca pe degete. :D

Noi nu am apucat sa testam cu bere, dar merge excelent cu apa minerala - tarta crocanta a intrat direct in topul crantanelelor preferate. 


Ingrediente:
  • 150g faina de grau 000
  • 100g faina de grau integrala
  • 4g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 ml apa calduta
  • Felii cascaval
  • Felii de sunca*
  • 2 lingurite de ketchup dulce
  • Amestec de rosii si busuioc deshidratat
  • Ulei de masline
  • Sare grunjoasa 
*recomand sa folositi o sunca fara E-uri - cum ar fi Szekely Falat, sunca Piticel de la Lidl, unele mezeluri marca Sissi. Atentie, mezelurile bio contin de cele mai multe ori conservanti! 

Intr-un bol incapator se cerne faina. In centru se pune drojdia frecata cu zahar si diluata cu 125 ml apa calduta. Se amesteca mai intai cu lingura, apoi se framanta cu mana pana cand se obtine o compozitie cat de cat omogena. Se adauga sarea si, daca este nevoie, inca 25 ml apa calduta. Se continua framantarea pana cand masa devine elastica si nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul (aproximativ o ora).

Coca obtinuta se imparte in doua portii egale. Fiecare parte se intinde pe suprafata de lucru usor presarata cu faina, formand foi de aproximativ 5 mm grosime.

Prima foaie se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun feliile de cascaval si sunca, care se unge apoi cu putin ketchup. Se acopera totul cu cealalta foaie, iar marginile se lipesc usor, fara a apasa prea tare.

Tarta se taie in patratele cu ajutorul unui cutit pentru pizza. Bucatile nu se desprind complet, raman unite. La final, suprafata se unge cu ulei de masline si se presara cu un amestec de rosii si usturoi deshidratat, plus un praf de sare grunjoasa.

Se da la cuptorul preincalzit (200°C) timp de 20 minute sau pana cand se rumeneste uniform. 

Se scoate din cuptor si imediat se mai trece inca o data cutitul de pizza printre patratele pentru a le desface. 

Patratelele de tarta crocanta se transfera pe un platou si se servesc cu pofta.


Sa ne fie de bine! 


Comentarii