Tarta cu branza de capra si rosii uscate (pentru mine)

 Branza de capra si rosiile uscate imi plac doar mie din familie. De aceea, aceasta tarta am facut-o doar pentru mine si sufletul meu :D. Sunt mandra de familia mea: au gustat totusi din tarta, inainte sa o refuze.

Sursa de inspiratie a fost Andrea's Chinesefood.


Ingrediente pentru o forma de 20cm diametru:

Ingrediente umplutura:
  • 250g branza capra (LaColline)
  • 1 ou
  • 50 ml smantana dulce
  • 25g masline Kalamata, fara samburi
  • 6 rosii deshidratate 
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • Sare, piper
Cuptorul se preincalzeste la 170°C. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort/de tarta (diametru 20 cm) cu peretii detasabili. Rosiile se taie bucatele.

Jumatate din aluatul rezultat dupa reteta aceasta se intinde intr-o foaie subtire de 3 mm. Foaia de aluat se transfera in tava, si se aranjeaza aluatul astfel incat sa imbrace peretii formei. Peste aluat se intinde o foaie de copt, iar peste foaia de copt se imprastie boabe de fasole/naut/mazare uscata. Se da la cuptor pentru 25 minute, apoi se inlatura foaia de copt si boabele puse ca greutate. Aluatul se unge cu oul batut si se da la cuptor pentru inca 7 minute.

Pentru umplutura se bat ouale cu smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Se toarna umplutura in tarta. Deasupra se imprastie branza de capra, bucatile de rosii uscate si maslinele. Se coace la cuptor timp de 35 minute.

Se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se poate scoate din forma.


Se savureaza calduta sau rece, ca fel principal sau gustare. 


Pofta buna!

Comentarii