Tarta cu conopida (oricand in timpul anului)

Sunt fana tarte, oare v-am spus deja?! Reteta de mai jos e adaptata dupa retetele de aici.


Ingrediente pentru o forma de 20 cm:

Ingrediente umplutura:

  • 150g buchetele de conopida (proaspat sau congelat)
  • 2 oua
  • 150 ml smantana neindulcita pentru frisca
  • 100g parmezan, ras
  • 1/2 lingurita mustar
  • Nucsoara 
  • Sare, piper

Cuptorul se preincalzeste la 180°C. O forma de tort cu peretii detasabili se tapeteaza cu hartie de copt. 

Jumatate din aluatul rezultat dupa reteta aceasta se intinde intr-o foaie subtire de 3 mm. Foaia de aluat se transfera in tava, si se aranjeaza aluatul astfel incat sa imbrace peretii formei. Peste aluat se intinde o foaie de copt, iar peste foaia de copt se imprastie boabe de fasole/naut/mazare uscata. Se da la cuptor pentru 10 minute, apoi se inlatura foaia de copt si boabele puse ca greutate si se mai coace inca 7 minute.

Se amesteca intr-un bol ouale, Smantana, parmezanul (mai putin 2 linguri) si mustarul. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Peste aluat se imprastie 2 linguri de parmezan, apoi buchetelele de conopida. Deasupra se toarna ouale batute cu smantana. Se da la cuptor pentru 35 minute. 

Tarta se lasa un pic la racit, se scoate apoi din forma si dupa 5 minute se poate taia. 

Pofta buna! 


Comentarii