Tarta cu spanac (vine, vine primavara)

 Tarta de primavara, zic eu, dar desigur se poate face si iarna, doar spanacul rezista bine la congelator.

Reteta este tot de aici.


Ingrediente pentru o forma de 20 cm diametru (4-6 persoane):

Ingrediente umplutura:

  • 500g spanac (proaspat sau congelat)
  • 3 oua
  • 200g ricotta sau urda
  • 100 ml smantana neindulcita pentru frisca
  • Nucsoara 
  • Sare, piper

Cuptorul se preincalzeste la 180°C. O forma de tort cu peretii detasabili se tapeteaza cu hartie de copt. Spanacul proaspat se spala, se usuca si se toaca ca pentru o salata. Daca folositi spanac congelat, acesta se dezgheata si se scurge de apa.

Jumatate din aluatul rezultat dupa reteta aceasta se intinde intr-o foaie subtire de 3 mm. Foaia de aluat se transfera in tava, si se aranjeaza aluatul astfel incat sa imbrace peretii formei. Peste aluat se intinde o foaie de copt, iar peste foaia de copt se imprastie boabe de fasole/naut/mazare uscata. Se da la cuptor pentru 25 minute, apoi se inlatura foaia de copt si boabele puse ca greutate. Aluatul se unge cu oul batut si se da la cuptor pentru inca 7 minute.

Se amesteca intr-un bol ouale, ricotta/urda si spanacul tocat. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Amestecul se toarna peste aluat si se coace la cuptor timp de 25-30 minute. 

Tarta se lasa un pic la racit, se scoate apoi din forma si dupa 5 minute se poate taia. 

Pofta buna! 


Comentarii