Maioneza = colesterol. De acord, dar prefer varianta aceasta maionezei light din magazine care nu a vazut in viata ei un ou! Oricum... un pic de colesterol, un pic de dulce, un pic mai multa miscare...
Ingrediente:
- 1 galbenus de ou
- 2 lingurite mustar clasic
- ulei (~150 ml)
- sare
Intr-un castron se freaca galbenusul de ou cu 2-3 lingurite de mustar si un praf de sare. Se incorporeaza putin cate putin uleiul, la inceput se pune aproximativ cate o lingura, apoi se poate pune si mai mult. Atentie insa, nu adaugati ulei pana ce cel anterior adaugat nu s-a incorporat in intregime. Cantitatea de ulei din lista de ingrediente nu este batuta in cuie: folositi mai mult sau mai putin ulei in functie de cata maioneza vreti sa obtineti. Totusi nu exagerati cu uleiul, nu treceti de 200ml ulei la un galbenus de ou. La sfarsit potriviti de sare si ...gata. Asta a fost tot!
Un pont: ca sa reparati o maioneza taiata, adaugati o lingurita de mustar si amestecati bine.
Un pont: ca sa reparati o maioneza taiata, adaugati o lingurita de mustar si amestecati bine.
Comentarii