Reteta o am de la B, sora lui Mr. Green Foot. Mai demult o faceam des, nici nu stiu de ce/cum a ajuns reteta intr-un con de umbra.
Ingrediente (4 portii/ 2 portii mari):
- 4 pulpe de pui
- 4 cartofi
- 1 ceapa
- 1/2 mar
- Ulei
- Sare, piper
Cartofii decojiti se taie rondele de 1/2 cm, ceapa se taie rondele mai subtiri si se framanta cu putin sare, marul se curata de samburi si se taie felii mai groase. Pulpele de pui se cresteaza pana la os; se sareaza si pipereaza dupa gust.
Intr-un vas yena cu capac se aranjeaza un strat de cartofi, se sareaza si pipereaza, deasupra se imprastie ceapa. Urmeaza inca un strat de cartofi, sarat si piperat, apoi bucatile de mere si restul de cartofi (daca au mai ramas). Deasupra se pun pulpele de pui.
Se toarna putin ulei (1-2 linguri) si se pune capacul. Se da la cuptor pentru circa o ora - verificati cu furculita sa fie facuti cartofii si carnea.
In farfuria noastra s-au regasit si morcovii caramelizati.
Simplu, nu? Pofta sa aveti!
Comentarii