Pui cu pilaf de mei si morcovi caramelizati (sa ne mai diversificam)




Ingrediente pentru 4 portii: 

  • 4 pulpe de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 pahar de mei 
  • 2,5 pahare de apa sau supa de pui
  • Ulei
  • Sare, piper
Ingrediente morcovi caramelizati:
  • 200g morcovi baby congelati
  • 20g unt 80% grasime
  • 1 lingura sirop de curmale sau zahar
  • Sare
Preparare pilaf de mei cu pui:
Meiul se lasa la hidratat cam 2 ore si pe urma se clateste bine. Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei. Se adauga pulpele de pui si se prajesc si acestea 2-3 minute. Se adauga supa (apa) si se fierbe la foc mic, cu capacul pus cam 10 minute. Se adauga apoi meiul si se gateste mai departe inca 40 minute la foc mic, cu capacul pus. Se mai amesteca din cand in cand si se mai adauga supa (apa) daca este necesar. 

Preparare morcovi caramelizati:



Intr-o tigaie se topeste untul. Se adauga morcovii tineri (inca congelati) si siropul de curmale. Cand morcovii sunt decongelati si nu mai sunt lipiti unul de celalalt se amesteca cu grija astfel incat untul sa ii imbrace bine. Se lasa pana cand zeama scade. Gatirea dureaza cam 7-8 minute, dar verificati cu o furculita morcovii daca sunt patrunsi si adaugati putina apa daca este necesar. Se stinge focul si se asezoneaza cu sare. 

Pofta buna! 



Comentarii