Tarta cu ardei copti (arome de gratar)

 Ador tartele! Si ador cartea aceasta, mi-am propus sa testez fiecare reteta din carte.


Ingrediente pentru o forma de 20cm diametru (4-6 persoane):
Ingrediente umplutura:
  • 3 ardei copti, curatati de coaja*
  • 3 oua
  • 250 ml smantana min.40% grasime
  • 40g cascaval Gruyère, ras 
  • Nucsoara
  • Sare, piper
Cuptorul se preincalzeste la 170°C. Ardeii copti se taie in fasii. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort/de tarta (diametru 20 cm) cu peretii detasabili. 

Jumatate din aluatul rezultat dupa reteta aceasta se intinde intr-o foaie subtire de 3 mm. Foaia de aluat se transfera in tava, si se aranjeaza aluatul astfel incat sa imbrace peretii formei. Peste aluat se intinde o foaie de copt, iar peste foaia de copt se imprastie boabe de fasole/naut/mazare uscata. Se da la cuptor pentru 25 minute, apoi se inlatura foaia de copt si boabele puse ca greutate. Aluatul se unge cu oul batut si se da la cuptor pentru inca 7 minute.

Pentru umplutura se bat ouale cu smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Fasiile de ardei copt se imprastie peste aluat. Urmeaza cascavalul ras, iar deasupra se toarna ouale batute cu smantana. Se da la cuptor pentru 40 minute.

Tarta se lasa 5 minute sa se linisteasta inainte sa fie taiata.

E buna si rece, dar calduta e foarte, foarte, foarte buna.



*merge atat cu ardei grasi, cat si cu ardei capia sau gogosari. Dupa parerea mea insa, tarta este mai gustoasa cu gogosari sau ardei capia. 

Comentarii