Nu este cea mai aratoasa prajitura, recunosc, dar este perfecta atunci cand ma bantuie cheful de ceva dulce dar si lenea. Si pentru ca se prepara foarte repede, m-a scos din incurcatura de multe ori cand am avut in vizita pofticiosi neanuntati.
Dupa reteta mamei lui Mr.Green Foot.
Ingrediente:
- 18 biscuiti
- 100 ml cafea tare
- 50g stafide
- 50 ml rom/coniac/whisky
Ingrediente budinca:
- 70g faina
- 100g zahar
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura cacao
- 50g unt
Stafidele se pun la inmuiat in 50 ml lichior/coniac/whisky, iar budinca se prepara conform indicatiilor de aici.
Budinca, calda inca, se amesteca cu stafidele si alcoolul in care au fost inmuiate. Biscuitii se inmoaie pe o parte in cafea si se aranjeaza pe o tava. Peste biscuiti se toarna o treime din budinca si se niveleaza cu o lingura inmuiata in apa calda. Se procedeaza la fel la urmatoarele 2 randuri de biscuiti si budinca - apasati foarte usor biscuitii sa se aseze bine pe crema. Se orneaza cu stafide sau bucati de ciocolata. Prajitura se pastreaza la rece - ideal, cel putin o ora pana la servire.
Eu am savurat portia mea langa un pahar cu whisky imprumutat din provizia lui Mr.Green Foot. Papilele mele zic ca e excelenta combinatia, dar eu sunt deschisa si la alte propuneri... :D
Pont: Combinati prajitura cu felii de banane sau caise!
Budinca, calda inca, se amesteca cu stafidele si alcoolul in care au fost inmuiate. Biscuitii se inmoaie pe o parte in cafea si se aranjeaza pe o tava. Peste biscuiti se toarna o treime din budinca si se niveleaza cu o lingura inmuiata in apa calda. Se procedeaza la fel la urmatoarele 2 randuri de biscuiti si budinca - apasati foarte usor biscuitii sa se aseze bine pe crema. Se orneaza cu stafide sau bucati de ciocolata. Prajitura se pastreaza la rece - ideal, cel putin o ora pana la servire.
Eu am savurat portia mea langa un pahar cu whisky imprumutat din provizia lui Mr.Green Foot. Papilele mele zic ca e excelenta combinatia, dar eu sunt deschisa si la alte propuneri... :D
Pont: Combinati prajitura cu felii de banane sau caise!
Comentarii
Te pup.