Astazi va fac pofta cu o salata de ton - o alegere excelenta ca aperitiv.
Multumiri dnei Eta pentru reteta!
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 1 conserva ton bucati
- 300 ml iaurt cremos
- 1 ceapa rosie
- 2 morcovi potriviti ca marime
- 1 mar
- 50g cascaval
- 1 out fiert tare
- maioneza preparata dintr-un ou (~100ml)
- sare, piper
- cateva fire de sofran
Tonul se scurge de ulei, se amesteca cu ceapa taiata marunt si se imparte (in mod egal!) in 2 pahare. Maioneza, preparata dupa reteta de aici, se amesteca cu jumatate din cantitatea de iaurt si se toarna peste ton. Urmeaza morcovii fierti si dati pe razatoarea mare, amestecati cu albusul de ou maruntit, si sarati/piperati dupa gust. Marul si cascavul (ambii dati pa razatoarea mare) se amesteca si se impart in cele 2 pahare, iar ultimul strat este format din restul de iaurt. Se decoreaza cu galbenusul de ou, dat pe razatoarea mica, si cu cateva fire de sofran. Se pastreaza la frigider pana la servire (nu mai mult de o zi).
Rapid, nu?
Si un pont: dublati/triplati/etc cantitatea ingredientelor in functie de marimea formei de tort/vas de yena si faceti un tort aperitiv cu ton!
Rapid, nu?
Si un pont: dublati/triplati/etc cantitatea ingredientelor in functie de marimea formei de tort/vas de yena si faceti un tort aperitiv cu ton!
Comentarii
Mi-ai lovit cu reteta asta.:)
Ca de obicei,prezentarea e de nota 10.
Mama ce-mi plac paharele alea !
Lia iti recomand reteta, mai ales daca esti fan ton :)
Zazuza, e buna salata, chiar ma gandesc sa o fac din nou ...