Maioneza = colesterol. De acord, dar prefer varianta aceasta maionezei light din magazine care nu a vazut in viata ei un ou! Oricum... un pic de colesterol, un pic de dulce, un pic mai multa miscare...




Ingrediente:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 lingurite mustar clasic
  • ulei (~150 ml)
  • sare

Intr-un castron se freaca galbenusul de ou cu 2-3 lingurite de mustar si un praf de sare. Se incorporeaza putin cate putin uleiul, la inceput se pune aproximativ cate o lingura, apoi se poate pune si mai mult. Atentie insa, nu adaugati ulei pana ce cel anterior adaugat nu s-a incorporat in intregime. Cantitatea de ulei din lista de ingrediente nu este batuta in cuie: folositi mai mult sau mai putin ulei in functie de cata maioneza vreti sa obtineti. Totusi nu exagerati cu uleiul, nu treceti de 200ml ulei la un galbenus de ou. La sfarsit potriviti de sare si ...gata. Asta a fost tot!

Un pont: ca sa reparati o maioneza taiata, adaugati o lingurita de mustar si amestecati bine.


This entry was posted on 11/24/2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com