Mamei ii place doar cu ceapa si un pic de ulei. Sora mea sa nu auda de ceapa, vrea numai cu usturoi. Iar eu ma dau in vant dupa maioneza. Dar oricum ar fi preparata, salata de vinete este excelenta.
Ingrediente:
- 3-4 vinete mai micute
- 1 ceapa mica
- 1 rosie
- 1 galbenus de ou
- 2-3 lingurite de mustar
- cca 200 ml ulei
- sare
Intr-un recipient se freaca galbenusul de ou cu 2-3 lingurite de mustar si un praf de sare. Se adauga uleiul, turnand putin cate putin si amestecand mereu pana la omogenizare.
Maioneza se toarna peste vinetele tocate (eu le maruntesc cu un cutit de lemn), se adauga si ceapa data pe razatoare si se amesteca bine. Se sareaza dupa gust si se orneaza cu felii subtiri de rosie.
Un pont: ca sa reparati o maioneza taiata, adaugati o lingurita de mustar si amestecati bine.
Si daca pregatiti o bucata de paine, un borcanas de salata de vinete, o felie subtire de cascaval, o rosie... e gata si cutiuta albastra.
Comentarii