Piept de rata la cuptor (fara prajire)

 Am sarit peste etapa prajit la tigaie din motiv de bucatarie abia curatata si lene mare, dar chiar si fara prajire, pieptul de rata a iesit foarte bun cu pielea crocanta.


Ingrediente:

  • 1 piept de rata dezosat
  • 2 portocale
  • 100 ml vin alb demisec
  • Piper, sare
Pieptul de rata se taie in doua si se curata de eventualele ramasite de pene (folositi o penseta fara jena!). Pielea se cresteaza.

Carnea se condimenteaza cu sare si piper proaspat ras, apoi se aseaza intr-un bol. Deasupra se toarna zeama de la cele doua portocale. Se lasa la marinat timp de o ora.

Se transfera carnea si sucul de portocale intr-o tava de copt, cu partea cu piele orientata in sus. Se adauga vinul. Preparatul se coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de maximum 40 de minute pentru o textura bine facuta, sau mai putin daca se prefera o friptura mai in sange.

Dupa ce este scoasa din cuptor, tava se acopera cu folie de aluminiu, iar friptura se lasa la odihnit timp de 5 minute. Ulterior, se poate felia si se serveste alaturi de garnitura preferata. Noi am ales sa o savuram cu un pilaf de orez cu legume si spanac.

Pofta buna!



Comentarii