Am sarit peste etapa prajit la tigaie din motiv de bucatarie abia curatata si lene mare, dar chiar si fara prajire, pieptul de rata a iesit foarte bun cu pielea crocanta.
Ingrediente:
- 1 piept de rata dezosat
- 2 portocale
- 100 ml vin alb demisec
- Piper, sare
Pieptul de rata se taie in doua si se curata de eventualele ramasite de pene (folositi o penseta fara jena!). Pielea se cresteaza.
Carnea se condimenteaza cu sare si piper proaspat ras, apoi se aseaza intr-un bol. Deasupra se toarna zeama de la cele doua portocale. Se lasa la marinat timp de o ora.
Se transfera carnea si sucul de portocale intr-o tava de copt, cu partea cu piele orientata in sus. Se adauga vinul. Preparatul se coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de maximum 40 de minute pentru o textura bine facuta, sau mai putin daca se prefera o friptura mai in sange.
Dupa ce este scoasa din cuptor, tava se acopera cu folie de aluminiu, iar friptura se lasa la odihnit timp de 5 minute. Ulterior, se poate felia si se serveste alaturi de garnitura preferata. Noi am ales sa o savuram cu un pilaf de orez cu legume si spanac.
Pofta buna!




Comentarii