Fursecuri (saruturi de husar) cu faina de castane

 Iata o reinterpretare foarte reusita a celebrelor fursecuri Husarenbusserl sau huszárcsók - fragede, aromate si perfecte langa cafea… sau ca gustare pentru Mos Craciun!


Ingrediente:
  • 100g faina de castane
  • 40g zahar cu melasa
  • 70g unt rece (80% grasime)
  • 1 lingura faina de cocos
  • 1 albus de ou
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie
  • 1/2 lingura scortisoara Ceylon
  • Gem de cirese
Intr-un bol se amesteca fainurile, zaharul, vanilie si scortisoara. Se adauga untul taiat bucati. Untul se sfaramiteaza cu varful degetelor si se amesteca cu faina. Lucram doar cu varful degetelor, fara sa insistam pe o anumita bucata de unt, luam mereu faina intre degete. La final, aluatul trebuie sa arate ca un nisip mai ud. Se face o groapa in mijlocul fainii si se adauga albusul de ou si cu ajutorul unei palete se incorporeaza faina in ou.

Aluatul se modeleaza cu mainile sub forma unui cilindru, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider timp de 30 de minute. Dupa o jumatate de ora, aluatul se taie in felii de aproximativ 1 cm. Din fiecare felie se formeaza bilute, care se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt. Cu degetul aratator se apasa usor fiecare biluta pentru a forma o adancitura, apoi in aceasta se pune putin gem de cirese.

Se coc 15-20 minute la cuptorul preincalzit la 190°C. Fursecurile se lasa la racit in tava, apoi se muta pe farfurie.


Si o ultima poza insotita de iummi, miam miam si "ce buna e, mama! " - gandita, regizata si facuta de Sonnenschein ❤️☀️ 

Sa ne fie de bine!



Comentarii