Dulceata de cirese nu se numara printre preferatele mele: e mult de lucru cu ea, pereti de curatat dupa, nu imi place textura si nici gustul nu ma da pe spate. Dar cum anul acesta ciresul nostru a avut supraproductie, nu am scapat de o tura de dulceata. Si daca la munca de chinez batran nu aveam ce sa schimb, am zis sa umblu macar la textura. Si sa adaug agar-agar, poate poate scap de siropul acela curgator pe care il obtin mereu la dulceata de cirese. Ehh... Se pare ca am gresit cantitatile, acum nici nu stiu ce textura urasc mai tare: de sirop curgator sau de jeleu?
Ingrediente:
- 2 kg cirese (cantarite fara samburi)
- 1 kg zahar
- 4 lingurite agar-agar*
*pentru o textura mai fluida reduceti cantitatea de agar-agar sau eliminati-o de tot.
Ciresele se curata de samburi (oftat de chinez batran). Ciresele se amesteca cu zaharul si se fierb la foc mediu timp de o ora si jumatate, amestecand din cand in cand. Se adauga gelifiantul, se omogenizeaza si se mai fierbe inca 10 minute.
Dulceata fierbinte se toarna in borcane sterilizate, iar borcanele se acopera cu paturi groase si se lasa sa se raceasca lent de pe o zi pe alta. Se pastreaza intr-un loc racoros si intunecat.

Comentarii