Va ramasesem datoare cu povestea celelalte jumatati de aluat, bucata care a ajuns la Sonnenschein.
Ingrediente aluat sarat:
- 1 ou
- 3 lingurite mustar
- 1 lingurita boabe de mustar
- 80 g unt moale
- 1 lingura untura de porc
- 220 g faina
- 1/4 lingurita sare
- Fulgi de parmezan
- seminte (floarea-soarelui, dovleac, susan)
- Sare grunjoasa
Ingrediente extra:
- 1 lingurita spirulina albastra
- 1 lingura zahar cu melasa
- 2 linguri sirop caramel Monin
- 1-2 linguri faina
Intr-un bol se combina oul, mustarul, untura, untul moale si sarea. Se adauga apoi faina si se framanta rapid, doar pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se pastreaza la frigider minim 2 ore.
Dupa racire, jumatate* din aluat se combina cu spirulina albastra, zaharul si siropul de caramel. Se adauga faina cat este necesar pentru a absorbi umezeala si aluatul se framanta, in joaca, ca pe o plastilina.
Aluatul se intinde cat mai subtire, apoi se decupeaza in formele preferate:
Se decoreaza, optional, cu nuci si se presara cu zahar extra.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 °C, circa 15 minute. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scot pe o farfurie. Se savureaza langa o cana de ceai de menta.
* cealalta jumatate a ramas sarata.
♥️☀️





Comentarii