Saratele cu mustar (in loc de cordelute)

 Am avut de ales intre "Mami, e gata?" si "Pofticiosi prin Europa". Iar pentru ca V. ne starnise pofta de cordelute cu cateva zile inainte, a castigat Printesa cu ai ei cei mai simpli biscuiti sarati din lume. Care biscuiti, bineinteles, au suferit niste schimbari pe ici pe colo. Pentru ca Sonnenschein e fana biscuiti dulci, iar eu prefer crantanelele sarate.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 3 lingurite mustar
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 80 g unt moale
  • 1 lingura untura de porc
  • 220 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • Fulgi de parmezan
  • seminte (floarea-soarelui, dovleac, susan)
  • Sare grunjoasa 
Intr-un bol se combina oul, mustarul, untura, untul moale si sarea. Se adauga apoi faina si se framanta rapid, doar pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se pastreaza la frigider minim 2 ore.

Dupa racire, jumatate* din aluat se intinde foarte subtire pe o suprafata usor infainata. Se presara fulgi de parmezan, sare grunjoasa si seminte. Se trece usor cu sucitorul, doar cat sa se prinda topping-ul. 

Aluatul se taie apoi fasii subtiri. Fasiile se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt. 

Se coc in cuptorul preincalzit la 180 °C, circa 15-18 minute, pana devin aurii si crocante. 

Se lasa sa se raceasca pe un gratar. Crackers-urile se pot pastra intr-o cutie metalica si sunt chiar mai gustoase a doua zi.

* Cealalta jumatate de aluat a ajuns la Sonnenschein si ce a iesit din mana ei... este complet o alta poveste si reteta. Dar despre asta va povestesc saptamana viitoare. Pana atunci, va mai servesc cu niste crantanele:

Sa ne fie de bine! 



Comentarii