Paine de ovaz (guest post by Ia.)

 Lipia aceasta de ovaz este ceea ce mananca fratele meu in loc de paine. Stiam deja de 2 ani de painea lui dar abia weekend-ul acesta am avut ocazia sa gust din aceasta paine. Si woi ce buna a fost!

Urmeaza reteta painii pe care am gustat-o in weekend. Dar fratele meu se joaca cu ingredientele si in loc de peste adauga uneori slanina sau carne de la gratar, adauga seminte, alte condimente, rezultand o paine mai gustoasa ca alta. Abia astept sa testez si eu reteta! Am testat-o deja de multe ori, reteta e geniala. Toata familia, de la mic la mare, adora painea lui Ia. 

Mersi Ia. pentru reteta!


Ingrediente:

  • 10 linguri de ovaz
  • 5 oua
  • 1 lingura rasa chia
  • 160g ton in suc propriu
  • 1 lingura untura de porc
Ovazul, ouale si semintele de chia se pun intr-un robot de bucatarie si zbarrrr. Tonul se sfarama ca sa nu fie bucati prea mari si se adauga cu tot cu sucul propriu. Se omogenizeaza, iar amestecul rezultat are o textura ca in urmatoarea imagine:

Se prajeste la tigaie, in untura de porc, asemeni clatitelor. Painea este crocanta, unsuroasa si foarte gustoasa atat calda cat si rece. 

Daca nu contine proteine, painea din ovaz inlocuieste painea clasica. Altfel se serveste cu salata si legume. 

Painea din ovaz inlocuieste cu succes si blatul de pizza. 

Pofta buna! 



Comentarii