Am cumparat, la pret foarte bun, gogosari, ardei si capia pentru zacusca. Doar ca nu am apucat sa fac zacusca in weekend-ul acela, iar ardeii mei se cam ofileau. Asa ca am tocat si congelat mai mult de jumatate din cantitatea de ardei, iar din restul am facut cateva mancaruri de ne-am lins cu totii pe degete.
Ingrediente:
- 2 gogosari
- 2 ardei gras rosu
- 2 ardei gras verde
- 2 morcovi
- 2 rosii
- 1 dovlecel
- 6-7 catei de usturoi
- Ulei de masline
- Cimbru, coriandru, maioran
- Scortisoara, turmeric
- Sare, piper
Ardeii se curata de seminte si se taie fasii subtiri, morcovii se feliaza rondele, iar dovlecelul se taie pe lungime, apoi in felii subtiri. Usturoiul se toaca grosier, iar rosiile se oparesc si se curata de coaja.
Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei de masline si se calesc ardeii. Cand incep sa se inmoaie, se adauga restul legumelor si condimentele: un praf de scortisoara, 1/4 lingurita turmeric, o lingurita amestec de cimbru, coriandru si maioran, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine, se reduce focul la minim si se lasa sa fiarba acoperit, amestecand des pentru omogenizare si pentru a preveni lipirea sau arderea legumelor.
La final, se potriveste gustul cu sare si piper. Preparatul se serveste cu orez simplu, optional se poate adauga iaurt sau fulgi de chilli.
Pofta buna!
Comentarii