Vafe cu faina de naut si leurda (fara gluten)

 Lui Sonnenschein ii place leurda! Ii place asa de mult incat nici nu a realizat ca mananca vafe din faina de naut, faina care momentan pentru ea e bleah si cah!


Ingrediente:
  • 150g faina de naut
  • 100g leurda
  • 1 ou
  • 120 ml lapte
  • 30 ml ulei de rapita
  • 25g cascaval ras
  • 50g telemea de capra
  • 1 lingurita rasa praf de copt

Leurda se toaca marunt, telemeaua se faramiteaza.

Intr-un bol se adauga toate ingredientele si se omogenizeaza. Daca este necesar, se adauga lapte in plus, cate o lingura, pana cand toata faina este incorporata. Aluatul rezultat are consistenta unui aluat de gogosi umed si lipicios.

Vafele se coc 3-4 minute in aparatul incins. Daca nu aveti aparat de gofre, se pot coace in tigaia incinsa, fara adaos de grasime. Se prajesc pe o parte pana apar bulinute de aer la suprafata, apoi se intorc si se prajesc si pe cealalta parte 1-2 minute.

Se servesc cu iaurt sau cu salata de castraveti si/sau rosii. 


Pofta buna!




Comentarii