Lui Sonnenschein ii place leurda! Ii place asa de mult incat nici nu a realizat ca mananca vafe din faina de naut, faina care momentan pentru ea e bleah si cah!
- 150g faina de naut
- 100g leurda
- 1 ou
- 120 ml lapte
- 30 ml ulei de rapita
- 25g cascaval ras
- 50g telemea de capra
- 1 lingurita rasa praf de copt
Leurda se toaca marunt, telemeaua se faramiteaza.
Intr-un bol se adauga toate ingredientele si se omogenizeaza. Daca este necesar, se adauga lapte in plus, cate o lingura, pana cand toata faina este incorporata. Aluatul rezultat are consistenta unui aluat de gogosi umed si lipicios.
Vafele se coc 3-4 minute in aparatul incins. Daca nu aveti aparat de gofre, se pot coace in tigaia incinsa, fara adaos de grasime. Se prajesc pe o parte pana apar bulinute de aer la suprafata, apoi se intorc si se prajesc si pe cealalta parte 1-2 minute.
Se servesc cu iaurt sau cu salata de castraveti si/sau rosii.
Pofta buna!
Comentarii