Uneori mi se umple dulapul cu tot felul de pungute cu fainuri si frigiderul cu cutiute de branzeturi, toate incepute si cu doar un pic pe fund. Atunci e momentul cand imi suflec manecile si fac "ceva" - de obicei o crantanea.
Ingrediente:
- 175g faina integrala
- 100g faina de secara
- 200g nuci macinate (sau alune)
- 400g smantana
- 140g telemea oaie
- 1 ou
- 1/2 lingurita boia
- 1 lingurita ierburi de Provence
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- Sare grunjoasa
Intr-un bol se framanta telemeaua, smantana, oul si sarea. Se adauga fainurile, nucile macinate, condimentele, praful de copt si bicarbonatul si se framanta un aluat elastic nelipicios. Se mai adauga 1-2 linguri de faina daca este necesar.
Aluatul se intinde apoi in foi cat mai subtiri si se decupeaza biscuitii de forma dorita - in aceasta etapa de mare ajutor a fost Sonnenschein ❤️
Peste aluat se presara sare grunjoasa si optional ierburi de Provence. Se coc in cuptorul preincalzit (180°C) timp de 20-25 minute sau pana cand biscuitii se rumenesc si sunt tari la atingere.
Biscuitii se lasa la racit, apoi se servesc cu pofta alaturi de iaurt sau diverse creme. Se pastreaza in cutii ermetice.
Sa ne fie de bine!
Comentarii