Puteam eu sa fac o ciulama traditionala fara sa umblu macar un piiiiiiiiiic pe la ingrediente?
Ingrediente:
- 400g ciuperci
- 1 ceapa
- 200 ml smantana pentru gatit
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita baharat
- Sare, piper
- Ulei
Ceapa se toaca marunt, ciupercile se curata si se taie bucati.
Ceapa se caleste in putin ulei pana cand se inmoaie. Se adauga apoi ciupercile cu un pic de sare, turmeric si baharat. Se fierbe la foc potrivit pana cand apa lasata de ciuperci se evapora.
Intr-un bol se amesteca amidonul de porumb cu cateva linguri de apa rece si se toarna peste ciuperci. Se adauga si smantana, se omogenizeaza totul si se mai fierbe inca 5 minute. Se potriveste de sare si piper (proaspat macinat pentru aroma), si se adauga in cele din urma usturoiul dat pe razatoarea mica.
Se serveste fierbinte, optional cu patrunjel proaspat, cu paine sau cu cartofi natur.
Pofta buna!
Comentarii