Bors de pui moldovenesc (guest post by L.)

 Prima oara am gustat borsul la ei acasa in Iasi. Bun, foarte bun a fost. Cu multe multumiri pentru reteta. 


Ingrediente:

  • 6 pulpe superioare de pui
  • 3 morcovi mici
  • 3 cepe
  • 3 cartofi
  • Fidea
  • Bulion (conserva mica, mica)
  • Bors
  • Condiment pentru ciorba
  • Sare, piper
  • Leustean, patrunjel 
Se pun pulpele la fiert intr-o oala cu 3 sferturi apa. Se lasa la fiert o ora, pana cand puiul e fiert bine. Se da jos spuma.

Intr-o alta oala se caleste ceapa maruntita pana cand e sticloasa. Apoi se adauga morcovii razuiti si se calesc impreuna. Se adauga cartofii taiati cuburi si se calesc si acestia impreuna cu ceapa si morcovii.

Se scot pulpele intr-un bol, si se strecoara supa peste legumele calite. Se adauga bulionul, o lingura condiment pentru ciorba, sare si piper dupa gust, si se fierbe la foc mic. 

Intre timp se da jos pielea de pe pulpe, iar carnea se taie fasii si se adauga in supa. Se mai adauga o mana de fidea, apoi se pune capacul. In ultimele 15 minute de fierbere se adauga borsul dupa gust - eu am pus o cana, imi place sa fie un pic acra si sa predomine gustul de pui. In Moldova se face acra, acra! La final se adauga leustean si patrunjel dupa gust. 


Se serveste cu ceapa frecata cu sare. 
Pofta buna :) 


Comentarii