Mai aveti loc in camara? Pentru ca acest condiment e grozav in ciorbe! La iarna (dar nu numai) o sa va bucurati sa aveti cateva borcane cu acest condiment.
Reteta de la Marcsa. pusi pusi!
Ingrediente:
- 1 kg morcovi
- 1 kg ardei capia
- 1 kg rosii
- 1 gulie
- 1 radacina de patrunjel
- 1 legatura frunze de patrunjel
- frunzele de la o telina
- 750g sare neiodata
Se toaca marunt toate legumele si verdeturile. Se amesteca cu sarea si se lasa de pe o zi pe alta sa stea in sucul propriu. Se imparte apoi in borcane, se sigileaza si se pastreaza intr-un loc intunecos si rece.
In ciorbe se adauga 1-2 lingurite condiment si se fierbe impreuna cu restul de ingrediente. Atentie, adaugati sare doar dupa degustare - condimentul este deja sarat!
Pont de la mama: folositi neaparat sare neiodata, altfel muraturile nu se tin!
Spor la umplut borcanele!
Comentarii