Bag seama ca de cand il avem pe Gandalf in familie cozonacul de sarbatori a devenit o traditie. La fel si resturile de dupa cozonac au devenit un obicei. Deci iata ce poti sa faci cu albusurile si umplutura de nuca ce nu a mai incaput in cozonac.
Ingrediente:
- 3 albusuri
- 1/2 lingura zahar pudra
- 100g nuca macinata grob
- 50 ml lapte
- 50g zahar
- 1 lingurita cacao
- 1/2 lingurita pudra de vanilie
- Coaja de portocala netratata
- Sare
- Banuti de ciocolata (optional)
Intr-o cratita se pune laptele, zaharul, coaja de portocala taiata bucatele, vanilia, cacao si un praf de sare. Se omogenizeaza si se pune la fiert, amestecand mereu. Cand laptele intra in clocot, se ia de pe foc si imediat se adauga si nuca macinata. Se amesteca pana cand toata nuca s-a umezit.
Dupa ce amestecul a ajuns la temperatura camerei, albusurile impreuna cu zaharul pudra si un pic de sare se bat spuma tare. Se adauga amestecul de nuca si se bate cu mixerul mai departe, pana cand nuca a fost integrata complet in albus.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se formeaza cu lingura gramajoare din amestec. Optional, peste gramajoare se imprastie bucati de nuca sau banuti de ciocolata.
Se coc la cuptorul preincalzit (150°C) timp de 40-50 minute. In functie de cuptor, timpul de coacere poate sa varieze - de aceea dupa o jumatate de ora sa fiti cu ochii pe biscuiti sa nu se arda. Fursecurile sunt gata cand au prins culoare.
Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se muta pe o farfurie.
Fursecurile sunt dulci, aromate, cu o textura moale.
O zi dulce si frumoasa sa aveti!
Comentarii