Ceafa de porc la cuptor (cu sos de rosii si usturoi)

 Va povestesc azi despre o alta mancare gustoasa, fara pretentii estetice, perfecta pentru o zi linistita si lenesa acasa cu familia.


Ingrediente:

  • 4 felii ceafa de porc
  • 100 ml vin rosu
  • 1 conserva de rosii bucati in sos de tomate (400ml) 
  • 6 catei de usturoi 
  • 2 foi de dafin
  • Mix condimente uscate (boia, cimbru, oregano, rozmarin) 
  • Sare, piper 
  • Ulei
Cuptorul se preincalzeste la 190°C. 
Feliile de ceafa se sareaza, pipereaza si condimenteaza pe fiecare parte, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Peste carne se presara foile de dafin si usturoiul taiat bucatele (jumatate din cantitate). 

Se toarna apoi vinul si rosiile si se presara restul de usturoi. Tava se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 50 minute. Mancarea e gata cand furculita intra usor in carne. 

Se serveste alaturi de cartofi fierti sau piure si muraturi. 

Pofta buna! 



Comentarii