Snitel de pui (varianta economa)

Se ia una bucata de pulpa de pui intreaga. Se face o supa buna, buna, cu multe legume. Se scoate pulpa de pui, se curata carnea de pe oase. Se pune pielea si un pic de carne inapoi in supa, din restul de carne se face snitel. Si uite asa ai supa pentru 2 zile si un felul doi pentru o zi asigurat. Dintr-o pulpa! 

Sursa de inspiratie: mama si mancarea copilariei..


Ingrediente:

  • Carne de pui fiarta (pulpa sau piept)
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri apa minerala
  • 1/4 lingurita turmeric
  • Sare
  • Ulei
Un ou cu sare si turmeric se bate ca pentru omleta. Se adauga faina si se omogenizeaza. Se adauga lapte si apa minerala pana cand amestecul devine de consistenta unei smantani. In aluatul astfel obtinut se adauga intai bucatile mai mari de carne, apoi bucatile mai mici. Se acopera cu aluat, apoi cu o lingura se pun gramajoare de carne in tigaia cu ulei incins.

Se prajesc pe amandoua partile pana cand se rumenesc frumos. Se scot pe un servetel pentru a scapa de surplusul de ulei.

Se servesc calde alaturi de salata de cartofi sau de rosii, sau reci in sandwichiuri cu unt. 

Pofta buna! 

Si un pont: pregatiti cateva felii de dovlecel, ceapa sau cas in eventualitatea ca va ramane aluat. Sau daca nu le aveti la indemana, faceti o clatita din ramasita de aluat, pe care o umpleti cu branza/sunca/legume/sos, o rulati si gata si cina :D


Comentarii